Bomen

Klik hier om naar de galerie te gaan
Home Play/Pause First Previous Next Gallery

Begga D’Haese heeft de beeldhouwkunst gekozen, of beter gezegd, de beeldhouwkunst heeft haar gekozen. Het beeldhouwen is trouwens een soort familieziekte bij de D’Haeses, een kwaal die met het bloed wordt overgedragen. In elk geval is het van weerszijden een gelukkige keuze. Geen der plastische kunsten is immers zo geschikt om de vertolkster te zijn van abstrakte begrippen als de beeldhouwkunst. Zie om u heen en ik zal mij nader hoeven te verklaren: elk beeldhouwwerk is een gesloten eenheid, iets wat af is in tijd en ruimte, een tot het einde toe doorgedachte idee, een overtuiging van de kunstenares die haar bevestiging krijgt door van zelfsprekende schoonheid van het gebruikte materiaal: het gloeiende Afrikaanse hout.

Begga D’Haese werd geboren in Aalst, in een gezin waarvan er later ook twee zonen beeldhouwer zouden worden, namelijk Reinhoud en Roel D'Haese.

Ze volgde een opleiding in de Technische School van Veurne waar ze o.a. leerde lassen, maar zou al snel haar echte liefde ontdekken in het steeds uitgepuurder bewerken van marmer en hout